EFSANE GÜNAYDIN’CILAR 20.YILDIR BULUŞUYOR

Bab-ı Ali’nin okulu olan Efsane Günaydın Gazetesi çalışanları, 1999 yılında gazeteleri kapansa da tam 20 yıldır aksatmadan hey yıl bir araya gelerek hasret gideriyor. Bab-ı Ali’nin efsane gazetesi Günaydın, 26 Kasım 1968 tarihinde yayın hayatına başladı. Bu okulda yetişen, çalışan binlerce Günaydın’cı hiç bir zaman buradaki çalışma hayatını, dostluğu unutmadı. Yayın hayatını 1968-1999 tarihleri arasında […]

 EFSANE GÜNAYDIN’CILAR 20.YILDIR BULUŞUYOR

05.12.2023 - 16:41

Güncelleme : 05.12.2023 - 16:41

Bab-ı Ali’nin okulu olan Efsane Günaydın Gazetesi çalışanları, 1999 yılında gazeteleri kapansa da tam 20 yıldır aksatmadan hey yıl bir araya gelerek hasret gideriyor.

Bab-ı Ali’nin efsane gazetesi Günaydın, 26 Kasım 1968 tarihinde yayın hayatına başladı. Bu okulda yetişen, çalışan binlerce Günaydın’cı hiç bir zaman buradaki çalışma hayatını, dostluğu unutmadı.

Yayın hayatını 1968-1999 tarihleri arasında sürdüren, Türkiye de ilk kez 1 milyon tirajını geçen ve yine Türkiye’de ilk kez Web Ofset basım tekniğini kullanan Günaydın gazetesi, uzun yıllar habercilik alanında ülkenin lokomotif gazetelerinden birisiydi. Türkiye genelinde bir dönem 1800 çalışanı olan gazete, 1988 yılında Asil Nadir’e satılmasının ardından eski gücünü kaybetmeye başladı. Ardından iki kez daha el değiştiren gazete, 1999 yılında yayın hayatına son verdi.

Bab-ı Ali’nin okulu olan gazete 31. Yıllık yayın hayatından sonra kapansa da, burada uzun yıllar çalışan yüzlerce emektar 19 sene önce başlatılan ve 20;ncisi gerçekleştirilen geceler de bir araya gelerek, Günaydın’daki dostluğu günümüzde de yaşatıyorlar. Adeta her sene gazete çıkıyormuşçasına yurt dışından ve yurt içinden binlerce kilometre kat ederek bu özel gecede bir araya gelen efsane Günaydın gazetesi çalışanları, hem kaybettikleri mesai arkadaşlarını yaad ediyorlar hem de güzel anılarla hasret gideriyorlar.

Her yıl gerçekleştirilen geleneksel dostluk yemeği bu yıl da Beyoğlu İstiklal Caddesi, Avukatlar Lokalinde gerçekleştirildi. Geceye muhabirinden yazı işlerine, matbaasından sayfa sekreterine, gazetenin çeşitli birimlerinde 5-10 hatta 20 yıl çalışan emekçiler katılarak doyasıya hem eğlendiler hem de hasret giderdiler. Geceye Avusturya’dan gelen Brekir Birincioğlu, İzmit’ten gelen Mansur Yılmaz, Mustafa Dolu, Nafi Şahin, Ali Gümüşterazili, Meline Pamukçuoğlu, Metin Yener, Mehmet Ünal, Özkan Saçkan, Genco Sabancı, Fatmir Tükkan, Hüsniye Güler, Tuğrul Sarıtaş, Cemalettein Çolakoğlu, Tülay Güzel Kirman, Selçuk Eken, Uğur Onur Urhan, Nahit Telci, Balıkesir’den Haluk Özçelik gibi isimler katıldı.

Geceyi 11 yıldır sürdüren Genco Sabancı, bu gecelerin düzenlenmesini ilk başlatanın iki yıl önce Kaybettiğimiz ve 24 yıl gazetede çalışan rahmetli Yaşar Kamçı’nın, Gazetenin Genel Müdürü Berkan Kılıç’la başlattığını ve 2012 yılından bu yana da kendisi ile Bekir Birincioğlu, Nafi Şahin, Ali Gümüşterazili ve Yaşar Kamçı ile sürdürdüklerini belirterek, ‘Malesef Yaşar ağabeyi kaybettik. Her yıl gecemizden sonra birer ikişer katılanlar aramızdan ayrılıyor. Bu nedenle her yıl bir araya gelerek bu sürekli ve güzel geleneği sürdürmeye hep birlikte çalışıyoruz. Gelen dostlarımızın gönüllerine ayaklarına sağlık’ dedi.

Geceye  Uğur Onur Urhan’ın coşkusu ve esprileri damga vururken bu yıl da Tülay Güzel Kirman, Fatmir Türkkan, Mehmet Ünal,  Metin Yener ve Cemalettin Çolakoğlu’na özel hazırlanan Günaydın Dostluk plaketleri takdim edildi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın