AKMA “BALIKESİR DEĞİŞİM İSTİYOR”

Türkiye Değişim Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma iktidara geldiklerinde tarım ve ekonomi alanında önemli kalkınmalara imza atılacağını söyledi. Balıkesir’in baskı altında yönetildiğini dile getiren Başkan Akma “Balıkesir değişim istiyor. Biz o değişimi yaşatmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye Değişim Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma iktidara geldiklerinde tarım ve ekonomi alanında önemli kalkınmalara imza atılacağını […]

 AKMA “BALIKESİR DEĞİŞİM İSTİYOR”

27.02.2021 - 7:59

Güncelleme : 27.02.2021 - 7:59

Türkiye Değişim Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma iktidara geldiklerinde tarım ve ekonomi alanında önemli kalkınmalara imza atılacağını söyledi. Balıkesir’in baskı altında yönetildiğini dile getiren Başkan Akma “Balıkesir değişim istiyor. Biz o değişimi yaşatmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma iktidara geldiklerinde tarım ve ekonomi alanında önemli kalkınmalara imza atılacağını söyledi. Balıkesir’in baskı altında yönetildiğini dile getiren Başkan Akma “Balıkesir değişim istiyor. Biz o değişimi yaşatmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Balıkesir’den partilerine yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Türkiye Değişim Partisi Mehmet Akma 7 ilçede ilçe başkanlıkları açtıklarını hatırlatarak diğer ilçelerde de çalışmalarının sürdüğüne değindi. “Bandırma’da ilçe başkanı değil belediye başkanı arıyoruz” diyen Başkan Akma, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. “ İktidarın erken seçim yapma cesareti yok” diyen Başkan Akma olası bir seçime tüm kadroları ile hazır olduklarını söyledi. Başkan Mehmet Akma, “Balıkesir’de Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’ün çok ektiği tohum var. Biz Balıkesir’de birinci parti olmayı hedefliyoruz. Başka çaresi yok. Balıkesir’de değişim şart. Bizim yedi ilçemizde ilçe başkanlıklarımız açıldı. Diğer ilçelerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. Bandırma ilçemizde ise ilçe başkanı değil belediye başkanı arıyoruz.” dedi.

Başkan Akma, “Ben yıllarca Demokrat Sol Parti’de il başkanlığı yaptım. Başka hiçbir siyasi partide kaydım ve irtibatım olmadı.  Bülent Ecevit’in ilkeleri benimsendiği için Demokrat Sol Parti’deyim. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün önderliğinde Türkiye Değişim Partisi de merhum Bülent Ecevit’in ilkelerini taşımaktadır. Türkiye Değişim Partisi’nin İl Başkanı olarak partimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Köylümüze Müjdemiz Var”

Türkiye Değişim Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma“Balıkesir bir tarım şehridir. Maalesef geldiğimiz noktada Balıkesir’de tarım çökmüş durumda. Köylüler kente hızla göç ediyor. Köylümüz perişan. Parti programımızda öncelikle tarım politikamız var. Tarım politikasına önem veriyoruz. Tarımın başkenti Balıkesir’de müjdemiz ile geliyor. Biz iktidara geldiğimiz zaten çiftçimizin köylümüzün ne kadar vergi borcu varsa ne kadar ziraat bankasına faizli borcu varsa. Bu borçların tüm faizlerini sileceğiz. Ayrıca Mustafa Kemal zamanında bir yasa vardı. Köylünün traktöri, tarım arazisine haciz gelemez. Köylümüz rahat olsun bizim iktidarımız döneminde köylümüzün arazisine ve traktörüne asla haciz gelmeyecek” şeklinde konuştu.

“İşsizliği Çözeceğiz”

İşsizliğe de çözüm getireceklerini söyleyen Başkan Akma “İşsizlik için çözümümüz var. Köyden kente hızlı bir göç olması ile birlikte işsizlik de ortaya çıktı. Bunun İktidar da köyden kente göçü özendirerek işsizliğin önünü açtı. Biz eğer köyden kente göçü engelleyebilirsek işsizliği de düşüreceğiz. Köydeki gençlerimize sosyal güvence sağlayacağız. Onlara tarım bağ-kurunu devlet tarafından biz ödeyeceğiz. Böylece gençlerin tarım ile uğraşmasını da özendireceğiz” dedi.

“Kadınlarımızın Her Zaman Yanındayız”

Türkiye’de kadınların özgür ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Akma, “Almanya’ya giden kadınlar arasında 20 yıl ülkede kalan kadınlar emeklilik hakkı alıyorlar. Türkiye’de bu türden bir yasa yok. Kadılarımız için bu hakları biz getireceğiz. Ayrıca işsizlik ve yoksulluk nedeni ile ülkedeki kadına şiddet de artıyor. Biz kadınlarımıza sahip çıkar, kadınlarımıza destek olursak kadına şiddet de önemli ölçüde önlenmiş olur. İşsizliği ve yoksulluğu bitirip kadınlarımızın yanında olduğumuzda bu sorunlar da çözüme kavuşacak” ifadelerini kullandı.

“Balıkesir’i Parsel Parsel Satıyorlar”

Balıkesir’deki çalışmaları değerlendiren Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanı Mehmet Akma, “İktidar vatandaşlara sosyal yardımlar veriyor. Ama iş vermiyor. Yani vatandaşa balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek lazım. Bu sosyal yardımlar ile vatandaşımız nasıl ev geçindirsin. Bakın bu noktada Balıkesir’de zorda Balıkesir encümeni her hafta toplanıyor. Gündemlerinde işsizlik, vatandaşın mağduriyeti yok. Hep satma, satma, satma. Balıkesir parsel parsel satılıyor. Bu satışlar Edip Uğur zamanında başladı ve hala devam ediyor. Türkiye’de artık camiler, mezarlıklar satılıyor. Bunu durdurmak için biz Türkiye Değişim Partisi olarak hazırız. İşsizliği önlemek için fabrikalar kurmak lazım. Balıkesir’de sürekli fabrikalar açılıyor deniliyor. Ama yatırımcı mevcut zora düşen fabrikayı satın alıyor. Ondan sonra da adı fabrika açıldı oluyor. Mesela Seka vardır. Yıllardan beri çalışan Seka vardı. Şimdi tekrar açıldı. Bu yeni bir yatırım anlamına gelmez” dedi.

“Balıkesir Baskı İle Yönetiliyor”

Balıkesir’de yerel yönetim ile ilgili de konuşan Türkiye Değişim Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma, “Balıkesir’deki gençleri işsizleri, halkı baskıyla yönetiyorlar. Balıkesir’de ciddi bir baskı ortamı var. Medya üçünü kullanarak da çeşitli baskılar yapılıyor. Balıkesir’de köylü iflas etti. Esnaf, kahveciler kan ağlıyor. Herkese yasak var, siyasilere yok. AKP kongre yaptı korona virüsü hızla yayıldı. Zaten yoksulluk virüsünü de AKP yaydı bu ülkeye korona virüsünü de AKP yaydı. Her yerde kongre yaptılar. Ardından vakalar arttı. Sayın vali açıklama yaptı toplu bir şekilde yan yana bulunulmayacak diye. Sayın vali bu kongreleri neden durdurmadı? AKP kongresine katılanlar aşılandı mı? Bu ne demek oluyor? Gerçekten devlet doğru yönetilmiyor. Ne yargıda ne belediyelerde hak ve adaletten bahsedilemiyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de Siyaset Dilini Düzelteceğiz”

Başkan Akma, “Türkiye Değişim Partisi olarak hak ve adaleti sağlayacağız. Mevcut iktidar döneminde ne hak kaldı ne hukuk ne de adalet. Bizim değer yargılarımız var. Biz ülkemizde kalkınmayı tarımdan başlatacağız. Tarım ne kadar artar ve üretim hızlanırsa hem ekonomi, hem işsizlik sorunu çözülür. Bunun yanı sıra iktidarından muhalefetine büyük bir gruplaşma var. Sayın Cumhurbaşkanının konuştuğu her kelime halkı gruplaştırmaya yönelik. Biz siyaset dilini düzeltmek için de geliyoruz. Biz rahmetli Ecevit zamanında ülkemizi sıfır terör ile teslim ettik. Hiç terör yoktu. Şimdi her gün şehit haberi. Eskiden “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diyenler vardı. Neredeler şimdi?

“HDP’YE KAPILARIMIZ SONUNA KADAR KAPALI”

HDP ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Akma, “Bizim partimizde sağ sol yok. Bizim partimizde CHP zihniyeti asla olmayacak. Bizim kapımız herkese açık. Siyasetin artık değişmesi lazım. İyi Parti, AKP, MHP, CHP parti farkı olmaksızın her partiden vatandaşlarımıza kapımız açık. Bizim kapımızdan giremeyecek tek bir parti var. O da HDP. HDP ne zaman Türkiye partili olur ve PKK’yı yok sayar ise kapımızdan girer. Onun dışında asla kapımızdan giremezler. Bayrağına küfreden, devletine ve polisine küfredenin bizim partimizde yeri yoktur. Bayrak diyen, millet, vatan diyen vatandaşlarımıza kapımız açık. Onun dışında kimse kusura bakmasın HDP’den gelecek oy bize gelmesin” ifadelerini kullandı.

Röportaj: Nihan Merve Kuşdoğan

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın