BANDIRMA’DA RÜYA GİBİ KEÇE SERGİSİ

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Barış Manço Kültür Merkezinde rüya gibi keçe sanatı sergilendi.. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Barış Manço Kültür Merkezinde rüya gibi keçe sanatı sergilendi. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan keçeciliği Kültür Turizm Müdürlüğü bugünkü nesillere kültürü tanıtmak, yaşatmak amacıyla Bandırma’da açtığı kursta merinos yünü, zeytinyağlı sabun, su ve sabırla dünyanın ilk dokusu olan bu güzellikleri […]

 BANDIRMA’DA RÜYA GİBİ KEÇE SERGİSİ

17.12.2022 - 16:30

Güncelleme : 17.12.2022 - 16:30

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Barış Manço Kültür Merkezinde rüya gibi keçe sanatı sergilendi..

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Barış Manço Kültür Merkezinde rüya gibi keçe sanatı sergilendi. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan keçeciliği Kültür Turizm Müdürlüğü bugünkü nesillere kültürü tanıtmak, yaşatmak amacıyla Bandırma’da açtığı kursta merinos yünü, zeytinyağlı sabun, su ve sabırla dünyanın ilk dokusu olan bu güzellikleri ilk yapıldığı tekniklerle bugüne uyarlayarak sergi gerçekleştirdi.

2022 Yılı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Ve Geleneksel El Sanatları Kursları Yönetmeliği hükümleri ile milli kültürü geliştirmek, tarihi yüzyıllar öncesine dayalı keçi sanatını yaşatmak, günümüz sanatlarına uyarlamak, bu sanata gönül vermiş ve eğitilmiş usta ve usta öğreticilerle gelecek nesillere aktarılması için Mübeccel Bolat, Kültür Müdürlüğü “Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Kursları” düzenleyerek keçi sanatı sergisini halkın beğenisine sundu.

16-17-18 Aralık Tarihleri Arasında Sergi Devam Edecek

Bandırma Barış Manço Kültür Merkezinin ev sahipliği yaptığı sergi 16-17-18 Aralık tarihleri arasında devam edecek. Usta öğretici Mübeccel Bolat ” 2023 Yılında da kurslarımız devam edecek, katılmak isteyen yeni kursiyerlerimiz ile yolumuza devam etmek için başvurularını bekliyorum.”

Bilinen en eski tekstil yüzeyli el sanatı ürünü olan keçe sayesinde ceket, şal, kuş kafesleri, çanta, şapka gibi istediğiniz ürünü yapabilir ve ufkunuzu genişletmek için kursa katılım sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın