TARIM VE ORMAN BAKANI EDİRNE’Yİ ZİYARET ETTİ

Bir dizi ziyaret için Edirne’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, AK Parti Edirne İl Teşkilatını ziyaret etti. Bakan Kirişçi’yi ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Belgin İba, “Üreticilerimiz sektör toplantısında Sayın Bakanımıza faaliyetleri ile ilgili arzda bulundular. Son dönemde Bakanlığımızın yaptığı her hamleler bize güç verdi” dedi. Bir dizi […]

 TARIM VE ORMAN BAKANI EDİRNE’Yİ ZİYARET ETTİ

15.11.2022 - 6:42

Güncelleme : 15.11.2022 - 6:42

Bir dizi ziyaret için Edirne’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, AK Parti Edirne İl Teşkilatını ziyaret etti. Bakan Kirişçi’yi ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Belgin İba, “Üreticilerimiz sektör toplantısında Sayın Bakanımıza faaliyetleri ile ilgili arzda bulundular. Son dönemde Bakanlığımızın yaptığı her hamleler bize güç verdi” dedi.

Bir dizi ziyaret için kente gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, partililerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Partililer tarafından ilgiyle karşılanan Bakan Kirişçi, Edirne’ye yatırımların devam edeceğini belirtti.

“Edirnemize yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz”
AK Parti’nin partililerin evi olduğunu ve burada dava arkadaşları ile bir araya geldiklerini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, “Edirne bizim için herhangi bir il değil. Ecdadımızın Edirne’ye yüklediği değerin üstüne bir de tarımsal üretim kapasitesini dikkate alarak Edirne’den çok farklı bir beklentimiz var. Daha fazla üretmesi bu ürünlerin stratejik ürünler olması en büyük arzumuzdur. Edirne’nin böyle bir gücü potansiyeli var. Bu gücü bugüne kadar gösterdi. Daha sonra bunu göstermesi için de sulama başta olmak üzere biz de Edirnemize yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Bu toplantı bize büyük bir motivasyon sağladı”
Üreticilerle birlikte güzel ve verimli bir sektör toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Kirişçi, “Edirne’ye ve Edirnelilere yakışır bir toplantı oldu. Herkes de sormak istediklerini sordu. Biz de öncesinde kapsamlı olarak yapmak istediklerimizi anlattık. Güzel olduğunu düşünüyorum. Burası bizim için 29. toplantıydı. Bu toplantı da bize büyük bir motivasyon sağladı. Bu motivasyonla önce Endonezya Bali’ye ardından Türkiye’ye dönüp işlerimize devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

“Edirnemizde arazilerin yüzde 75’i işlenebilir arazidir”
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’yi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne’nin tarım şehri olduğunu ve arazilerin yüzde 75’inin işlenebilir arazi olduğunu aktardı.

“Açıklanan fiyatlar üreticilerimizi çok memnun etti”
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları ve her adımı ayrıca ilgiyle takip ettiklerini söyleyen Başkan İba, “Son dönemde Bakanlığımızın yaptığı her hamle bize güç verdi. Bu vesileyle tüm üreticilerimiz adına tekrar teşekkür ediyorum.  Üreticilerimiz sektör toplantısında Bakanımıza her türlü arzda bulundular. Son dönemde özellikle küresel anlamda gıda ile ilgili yaşadığımız sıkıntılarda üreticilerimizin endişelerini Bakanımız ‘siz üretmeye devam edin biz maliyete bakmadan asla fiyat açıklamayacağız’ demişti. Her Ankara ziyaretimizde bunu dile getirmişti. Açıklanan fiyatlar üreticilerimizi çok memnun etti. Bununla ilgili de görüşlerini ilettiler. Vermiş olduğunuz tüm destekler için Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

“Köylerimizi ziyaret ediyor, memnuniyetleri yerinde dinliyoruz”
Bu yaz tüm köyleri ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan İba, “Köylerimizde her gece eş zamanlı ziyaretler yaptık. Hepsi çok memnunlar. Verdiğiniz sözle ilgili çok olumlu geri bildirimler aldık. En son çeltik hasadında yaptığınız canlı bağlantıda oradaki üreticilerimize fark verdiniz. Bölgemizde memnuniyet çok yüksek” dedi.
Bakan Kirişçi’ye kenti simgeleyen hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın