SINDIRGI DANAÇAYIR KÖYÜNDE ORMAN DİKİM ETKİNLİĞİ

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Danaçayır köyünde gerçekleşen orman fidan dikim etkinliğine Sındırgı’nın Kaymakamı Sayın Zafer Oktay ve Danaçayır köyü Yörükler Derneği Başkanı Sayın Turan Akdoğan katılım sağladı. Sındırgı Danaçayır Köyüne Kaymakam Tarafından Ziyaret Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Danaçayır köyünde gerçekleşen orman fidan dikim etkinliğine Sındırgı’nın Kaymakamı Sayın Zafer Oktay ve Danaçayır köyü Yörükler Derneği Başkanı Sayın Turan […]

 SINDIRGI DANAÇAYIR KÖYÜNDE ORMAN DİKİM ETKİNLİĞİ

12.11.2022 - 7:51

Güncelleme : 12.11.2022 - 7:51

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Danaçayır köyünde gerçekleşen orman fidan dikim etkinliğine Sındırgı’nın Kaymakamı Sayın Zafer Oktay ve Danaçayır köyü Yörükler Derneği Başkanı Sayın Turan Akdoğan katılım sağladı.

Sındırgı Danaçayır Köyüne Kaymakam Tarafından Ziyaret

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Danaçayır köyünde gerçekleşen orman fidan dikim etkinliğine Sındırgı’nın Kaymakamı Sayın Zafer Oktay ve Danaçayır köyü Yörükler Derneği Başkanı Sayın Turan Akdoğan katılım sağladı. Kaymakam Oktay, Yörükler Derneği Başkanı Akdoğan, Yüksek İstişare Kurulu Aksaçlılar Başkanı Ömer Gündoğan ve köylüler ile sohbet ederek köy halkı tarafından istek ve talepleri hakkında bilgi aldı.

Yörükler Derneği Başkanı Akdoğan’dan Basın Mensuplarına Sıcak Karşılama

            Yörükler Derneği Başkanı Akdoğan, Orman fidan dikim etkinliğinin röportajını gerçekleştirmek üzere gelen basın mensuplarına sıcak karşılamada bulundu.  Akdoğan; Yörükler Derneği Başkanı Ömer Gündoğan, Yörükler Derneği Koordinatörü Alper Necati Duman ile birlikte Zımba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Haluk Özçelik ve Muhabir Selin Girgin’i Danaçayır Yörük köyünde orman dikim etkinliğinde görmekten ve ağırlamaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

            Balıkesir Sındırgı Eski Yörükler Başkanı Sayim Akkuş’un vefatından sonra göreve atanan Akdoğan, Yörükler Derneği’nin Kurucu Başkanının Akkuş olduğunu vefatı ile ilgili üzgün olduğunu dile getirdi ve Allah’tan rahmet diledi. Akkuş’un vefatından sonra dernekte yasal prosedüre ve olağanüstü kongreye gidildiğini belirtti. Yörükler derneği olarak Türkiye’de gerçekleştirilen yörük şenliklerinin hepsine katılmaya çalıştıklarını, 2023 yılında Sındırgı’da Türkmen şöleni, deve güreşi ve derneğin kongresini gerçekleştireceklerini belirtti.

‘Derneğimizin amacı kardeşlik, barış, sevgi ve saygıdan yana’

            Halkının her zaman yanında olduğunu ve derneğine yapılan bağışları derneğin Genel Koordinatörü Alper Necati Duman ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını söyleyen Akdoğan ‘Halkımız tüm dert ve sorunlarını bize bildiriyor. Bizler zaten halkımızın içindeyiz. Necati bey eksiklikler konusunda bir defter tutuyor ve yakından takip ediyoruz. Derneğimizin amacı kardeşlik, barış, sevgi ve saygıdan yana. Önemli olan bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine beraber olmanın ve yaşamanın anlamıdır. Her türlü sosyal etkinlikte bulunuyoruz, yangında, selde, dertte ve sıkıntıda olan halkımıza dört elle sarılıyoruz. Halkımızın da söylediği gibi düşersen dara Necati Dumanı ara. Henüz dört dörtlük bir derneğe sahip olamasak da Yerel Yönetim başkanımızın sözüne güveniyoruz ve daha güzel bir derneğe geçeceğimize inanıyoruz’ şeklinde sözlerine devam etti.  

‘Birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz’

            Köy halkının kadınlarına da yönelik projeler gerçekleştirdiğini belirten Turan Akdoğan, kadınların folklor geleneğini ve göreneğini devam ettirmesi için bir çalışma üzerinde olduğunu amacının Yörükler Derneği olarak birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı. Gelenek ve görenekleri elden ele ulaştırarak gelecek nesillere de Yörük kültürünü aktarmak istediğini belirtti.

Kadınların Yufka Açma Etkinlikleri ve Sıcak Karşılamaları

Danaçayır köyü mahallesi halkının kadınları kendi aralarında toplaşarak yörük haftasının oba kültüründen gelen aşçılık ve yemek kültürünün en belirgin örneği olan yufka açma etkinliğini gerçekleştirdiler. Mahalle halkı kadınları haftanın belirli günleri toplaşarak gelenek ve görenekleri yufka açma etkinliği ile devam ettirerek hem komşuluk ilişkilerini güçlendiriyorlar hem de misafirlerine sıcak karşılamalarda bulunuyorlar. Danaçayır köyünü ziyarete gelen Bandırma Zımba Gazetecileri Genel Yayın Yönetmeni Haluk Özçelik ve Muhabir Selin Girgin’i ilgi ve alaka ile karşıladılar, ikramlarda bulunan köy halkı sıcak karşılamaları ile samimiyetini gözler önüne serdi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın