BURHANİYE’DE İŞYERİ DEVİR ÜCRETLERİ YENİLENDİ

Burhaniye Belediyesi, mülkiyetindeki işyerlerinin devir bedellerini yeniledi. Burhaniye Belediyesi Pandemiden dolayı mağdur olan mülkiyetindeki kiracı esnafları için devir bedellerinde düzenleme yaptı. Plan Bütçe Komisyonu tarafından alınan kararla Aralık ayı Belediye meclisinde görüşülen devir ücretleri meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmeler kapsamında; Burhaniye sahil kesiminde bulunan 250 m2 kadar olan işyerleri için devir […]

 BURHANİYE’DE İŞYERİ DEVİR ÜCRETLERİ YENİLENDİ

09.01.2021 - 13:01

Güncelleme : 09.01.2021 - 13:01

Burhaniye Belediyesi, mülkiyetindeki işyerlerinin devir bedellerini yeniledi.

Burhaniye Belediyesi Pandemiden dolayı mağdur olan mülkiyetindeki kiracı esnafları için devir bedellerinde düzenleme yaptı. Plan Bütçe Komisyonu tarafından alınan kararla Aralık ayı Belediye meclisinde görüşülen devir ücretleri meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan görüşmeler kapsamında; Burhaniye sahil kesiminde bulunan 250 m2 kadar olan işyerleri için devir işlemi sırasında daha önce 3 katı kira bedeli alınan devir bedeli, bir yıllık kira bedeli toplamının iki katı olarak düşürüldü. 251 m2 den büyük işyerleri için bir yıllık kira bedeli kadar devir ücreti alınacak.

Yapılan düzenlemede Pelitköy sahil kesiminde bulunan 250 m2 kadar olan işyerleri için devir işlemi sırasında bir yıllık kira bedeli toplamının bir buçuk katı, 251 m2 den büyük işyerleri için bir yıllık kira bedeli kadar devir ücreti alınacak.

Burhaniye Merkezinde bulunan işyerlerinin tamamında devir ücreti olarak bir yıllık kira bedelinin alınacağı akabinde ise 6360 sayılı kanuna göre köylerde ve Pelitköy merkezinde de bir yıllık kira bedeli alınması kararı oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Burhaniye Belediyesi web sitesi

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın